Hvad er det vi jagter? Velfærd eller velstand?

Det kan godt være, at vores nuværende livsstil fører til økonomisk velstand. Jeg tvivler dog på, at den fører til egentlig velfærd i form af bedre livskvalitet, lykke og menneskeligt overskud.

Lise Andersen i Berlingske Tidende

At jeg muligvis kan have ret kan ses af statistikken over langtidssygemeldte med stress, depression og angst. Alle problematikker, der vel egentlig også kunne henregnes til livsstilssygdomme.

Jeg spekulerer på, om vi ikke ville få mere velfærd - mere lykke - af at have mindre travlt med at øge vores velstand. Så havde vi tid til rigtig at tage os af os selv og hinanden. Måske ville en mindre presset hverdag vise sig i færre sygemeldinger, færre skilsmisser og færre adfærdsproblemer hos børnene.

Måske skulle politikerne lade være med at bede os arbejde og yde mere. Måske skulle de i stedet se på, hvorledes man i højere grad giver folk mulighed for at passe bedre på hinanden og via samvær skabe mere velfærd og mere lykke. I dag er vi blevet opmærksomme på, at vi fysisk er ved at dø af vores overflod af mad.

Mon vi en dag opdager, at vi psykisk er ved at dø i jagten på økonomisk overflod. Som tingene ser ud i dag, er vi reelt et samfund med meget stort økonomisk overflod, men med meget lidt menneskeligt overskud. Hvordan gør vi noget ved det?

Læs hele artiklen

 

What if learning was about knowledge and also about doing, being, interacting with others and changing the world?

What if formal learning was enjoyable, hands-on and relevant to life outside school while addressing the problems of our world?

What if education systems prepared learners to become responsible citizens, recognize and solve local problems...

Then we would be educating for a more sustainable future

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.