Fordomsquiz

Galschiøts nye kunstinstallation 'Fundamentalism', om religiøs ekstremisme er blevet uhyggelig aktuelt i lyset af "Islamisk Stats" (IS) hærgen i Irak og den kendsgerning at mange unge fra vesten er taget ned for at deltage i rædselsregimet.

En af bevæggrundene for at de unge er taget af sted, er bl.a. at de konstant føler sig mødt af fordomme og misforståelser og på den måde bliver ekskluderet fra vores samfund. Det er netop her at et kunst- og dialogprojekt som "Abrahams Børn" - kan være med til at kickstarte en inkluderingsproces som kan modvirke parallelsamfund og ekstremisme. Se video om projektet

Som en del af kunstprojektet har vi lanceret en ny, multisproget og forbedret religions-citat-quiz der sætter vores alle sammens fordomme på en prøve. Quizzen er en sjov måde at få en bedre forståelse af os selv og 'dem' og opdage at Toraen, Biblen og Koranen indeholder mange af de samme både mørke og lyse sider. Quizzen er i øvrigt et rigtigt godt undervisningsværktøj for skoler, højskoler og andre uddannelses-institutioner. Prøv quizzen her.

 

What if learning was about knowledge and also about doing, being, interacting with others and changing the world?

What if formal learning was enjoyable, hands-on and relevant to life outside school while addressing the problems of our world?

What if education systems prepared learners to become responsible citizens, recognize and solve local problems...

Then we would be educating for a more sustainable future

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.