Halvdelen af verdens vilde dyr er forsvundet på 40 år

Bestanden af vilde dyr på kloden er gået ned med 52 procent. Det er hurtigere end forventet, lyder det fra WWF. Antallet af fisk, padder, pattedyr og krybdyr skrumper ind med en hastighed, som er langt hurtigere end hidtil antaget. Det viser en ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden.

I løbet af blot 40 år er dyreriget på kloden samlet set blevet 52 procent mindre.
Og ifølge rapporten Living Planet Report er menneskeheden den helt store synder, for mennesket driver rovdrift på naturen.

Vi fælder træer, pumper grundvand op og sender kuldioxid ud i atmosfæren, hurtigere end naturen kan følge med. Hovedårsagerne til den markante nedgang blandt de vilde dyr er udryddelsen af dyrenes naturlige levesteder, jagt og fiskeri samt klimaforandringer.

Skaden på naturen er dog ikke uundgåelig, men en konsekvens af den måde vi vælger at leve på. Derfor er der stadig håb, hvis politikere og virksomheder gør en indsats for at vende den faretruende kurve, lyder det fra Verdensnaturfonden.

- Det er altafgørende, at vi griber denne mulighed, mens vi stadig kan, for at udvikle bæredygtighed og skabe en fremtid, hvor mennesker kan leve i harmoni med naturen, siger Marco Lambertini, WWF's generaldirektør.

Han understreger, at det ikke blot er vigtigt at handle for naturens skyld, men også hvis vi vil sikre menneskets egen overlevelse.

Læs hele artikelen på TV 2 nyheder

Se også omtalen af rapporten og download den på WWF's internationale hjemmeside

 

What if learning was about knowledge and also about doing, being, interacting with others and changing the world?

What if formal learning was enjoyable, hands-on and relevant to life outside school while addressing the problems of our world?

What if education systems prepared learners to become responsible citizens, recognize and solve local problems...

Then we would be educating for a more sustainable future

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.