Grøn omstilling

Engang var grøn omstilling, vugge til vugge-cyklus og deleøkonomi begreber, der kun fandt anvendelse og interesse hos et mindre marginaliseret segment.

Signe Didde Frese i information den 22.8.2014
Men ideen om et grønnere samfund, der tager større hensyn til planetens skrøbelighed, og hvor det menneskelige fællesskab er centralt, har vist sig ikke at forblive en illusorisk drøm. Tankerne har spredt sig ud i hele samfundet og udleves nu af mange danskere.

Enhver bydel i København med respekt for sig selv har by- og taghaver, etableret og passet af borgerne selv. Restemadsboder, økofarmers marked og tøjbyttebørser skyder op.

Supermarkederne har også hørt jungletrommerne og introduceret lokale varer,

Erhvervsstyrelsen har etableret en grøn omstillingsfond, og Aalborg Universitet har fået en professor i økologisk økonomi. Men selv om det kunne tyde på, at de grønne og fællesskabsorienterede værdier er brudt igennem lydmuren hos etablissementet, og at vi står ved begyndelsen til en ny grøn epoke, er der dog langt fra enighed om det.

Marketingbureauer og trendforskere peger dystert på, at vi, alle initiativer til trods, nærmer os begyndelsen til enden af den grønne omstilling og de værdier, der knytter sig hertil. For hvad er det egentlig, der driver den grønne omstilling og får ildsjæle til at bruge tid på at arrangere loppemarkeder, fællesspisning og fødevarefællesskaber?

Signe Didde Frese er cand.techn.soc. og programchef for miljø og klima i COOP

Læs hele artiklen i Information

 

What if learning was about knowledge and also about doing, being, interacting with others and changing the world?

What if formal learning was enjoyable, hands-on and relevant to life outside school while addressing the problems of our world?

What if education systems prepared learners to become responsible citizens, recognize and solve local problems...

Then we would be educating for a more sustainable future

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.