Præsident for en dag

'Præsident for en Dag' giver dig mulighed for at indtage rollen som en afrikansk præsident.

 Du skal tage beslutninger der berører kontroversielle emner, såsom demokratisk udvikling, korruption, udviklingsbistand og –samarbejde. Spillet er et springbræt til diskussion om bl.a. menneskerettigheder, styreformer og kulturelle forskelle.

Der er 4 forskellige scenarier med forskellige sværhedsgrader som du kan begive dig i kast med – lige fra hungersnød til demokratisk opblomstring. I Præsident for en Dag bliver du stillet overfor vidtrækkende dilemmaer, der har deres rødder i begivenheder fra nyere afrikansk historie. Du vil også se effekten af moderne bilateralt samarbejde på både lokalt og nationalt niveau. Hvilken leder vil du være? Vil du kæmpe for demokrati eller styre landet med jernhånd?

Sammen med et gennemført undervisningsmateriale, som indeholder baggrundsmateriale, lærervejledning og elevopgaver, kan spillet bidrage til et vedkommende og lærerigt forløb i dansk- eller samfundsfagsundervisningen.

Spillet er udviklet således at det, uden problemer, kan passe ind i en dobbelt-lektion. Hvert spil varer gennemsnitligt 15-20 minutter; på den måde har eleverne mulighed for at prøve flere forskellige scenarier af og dermed se varierende konsekvenser af de valg de træffer.

Spillet er udviklet af Serious Games Interactive i samarbejde med en række indholdseksperter. Undervisningsmaterialet er udviklet i samarbejde med Columbus Forlag.

Se trailer på YouTube

What if learning was about knowledge and also about doing, being, interacting with others and changing the world?

What if formal learning was enjoyable, hands-on and relevant to life outside school while addressing the problems of our world?

What if education systems prepared learners to become responsible citizens, recognize and solve local problems...

Then we would be educating for a more sustainable future

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.