Formålet med portalen

osters200.gif

Formålet med portalen er:

  • at give nogle smagsprøver på, hvad de indholdsmæssige udfordringer og dilemmaer i forbindelse med uddannelse for bæredygtig udvikling kan være.

  • at præsentere undervisningsmaterialer og undervisningsegnede materialer i form af link, artikler, litteraturforslag mv.

  • at give et overblik over, hvilke aktiviteter der er på området.

Og der er nok at tage fat på. På Unescos hjemmeside er der oplistet 23 key action themes inden for hovedområderne samfund, miljø og økonomi.
For overskuelighedens skyld er der her fokuseret på færre, men centrale temaer.

Billedet af jorden som en dyrebar perle, en gave overladt i menneskehedens varetægt er værd at huske på, når vi begiver os ud i verden på sporet af bæredygtig udvikling. Som rejselekture bør også medbringes bogen ”Jorden set fra himmelen”, (1) endnu en reminder om vores klodes fantastiske naturmæssige, kulturelle skønhed og mangfoldighed – og om den indflydelse, mennesket har på vores skrøbelige planet.
FN’s tiår for uddannelse for bæredygtig udvikling er en lejlighed for os alle til at tage den måde, vi forvalter vores værdifulde gave på op til revision. De problemer menneskeheden står over for i starten af det nye årtusinde kan virke overvældende. Men en ting er sikker: De går ikke væk af sig selv. Kun viden om og indsigt i problemernes årsager, virkninger og mulige løsninger giver de nødvendige forudsætninger for, at det kan lade sig gøre at gøre en forskel og ændre tingenes tilstand.
En fremtid der bygger på uddannelse af vidende, kompetente og kreative unge mennesker er en nødvendighed, hvis visionen om bæredygtig udvikling skal blive andet og mere end en smuk drøm.

What if learning was about knowledge and also about doing, being, interacting with others and changing the world?

What if formal learning was enjoyable, hands-on and relevant to life outside school while addressing the problems of our world?

What if education systems prepared learners to become responsible citizens, recognize and solve local problems...

Then we would be educating for a more sustainable future

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.