Danmark og verdens fattige

Undervisningsmateriale om Danmarks rolle i udvikling og international udviklingsbistand. Materialet består af små lettilgængelige film med historiske klip, vidnesbyrd samt

underfundige positionsfilm, en fyldig lærervejledning og værktøjskasser. Materialet er udarbejdet til brug i samfundsfag på de gymnasiale uddannelser, men kan også bruges til tværfagligt samarbejde med naturgeografi og dansk samt i forbindelse med udarbejdelse af SRO, SRP og AT.

 

Fra lilleput til global aktør
Efter 2. verdenskrig bliver en række tidligere kolonier i Afrika og Asien selvstændige. De nye og fattige nationer har brug for hjælp, og Danmark er kommet så meget på benene, at tanken om at hjælpe de nye nationer i gang, tager form.

Udviklingsbistanden sættes i gang som en folkesag, og Danmark bliver – efter en beskeden og tøvende start – en bistandspolitisk stormagt. Men optimismen fra de tidlige 1960'ere holder ikke, hverken i Danmark eller i udviklingslandene.

Undervisningsmaterialet "Danmark og verdens fattige" har til formål at sætte temaet udvikling og Danmarks udviklingsbistand højere på dagsordenen i undervisningen. Udviklingsbistanden bliver præsenteret som en af de konkrete måder, som Danmark agerer på i en stadig mere globaliseret og kompleks verden.

Læs mere på EMU.dk

 

What if learning was about knowledge and also about doing, being, interacting with others and changing the world?

What if formal learning was enjoyable, hands-on and relevant to life outside school while addressing the problems of our world?

What if education systems prepared learners to become responsible citizens, recognize and solve local problems...

Then we would be educating for a more sustainable future

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.