Mediekonkurrence: Børnearbejde er emnet

boernearbejde
Vælg et medie, grib fat om kraven på læsere, seere, lyttere og klikkere og få dem til at forstå, hvad børnearbejde gør ved de børn, det går ud over. Nu inviterer Politiken, Ekstra Bladet og IBIS skoleelever fra 6. til 10 klasse til at fortælle den triste historie, så den trænger gennem mediernes lydmur med brag, der kan høres.

Det er op til eleverne, hvordan historien skal formidles. De kan vælge mellem et nyhedssite eller en avis - eller endda begge dele. Blogging, tv-klip, sociale medier og meget mere kan integreres. Elever og lærere vil blive hjulpet på vej med vejledninger og undervisningsmateriale, når konkurrencen løber af stablen i uge 9, 10, 11 eller 12 i 2013.

»Det er vigtigt for os, at eleverne får muligheden for at arbejde aktivt med de nye medier, som mediehusene også gør. Samtidig er den trykte avis stadig et kerneprodukt for os, så eleverne kan selvfølgelig også lave en rigtig, professionel avis, som vi trykker i 1000 eksemplarer på rigtigt avispapir," siger Louise Abildgaard Grøn, der er projektchef på Ekstra Bladet Skole og Politiken Skole. Hun glæder sig til at se, hvad eleverne får ud af konkurrencen.

Læs mere

 

What if learning was about knowledge and also about doing, being, interacting with others and changing the world?

What if formal learning was enjoyable, hands-on and relevant to life outside school while addressing the problems of our world?

What if education systems prepared learners to become responsible citizens, recognize and solve local problems...

Then we would be educating for a more sustainable future

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.