Drømmen om Europa

Henvisninger
Link og litteratur om Drømmen om Europa.

”Vi europæere har måske i virkeligheden et meget enkelt valg: Vi kan importere deres varer, eller vi kan importere dem selv. Men lige nu lukker vi vores grænser for begge dele."
De fattige bønder i den 3. verdens lande bliver tvunget væk fra landområderne og ind til slumkvartererne i de overfyldte storbyer – til en fremtid uden arbejde og uden muligheder. En af årsagerne er EU's landbrugsstøtteordninger. Bønderne kan nemlig ikke konkurrere mod de billige EU produkter.

De uønskede: "Det her er bedre end at risikere at dø"

Omkring 2.500 flygtninge lever i små slumlejre i den franske havneby Calais midt i Vesteuropa uden adgang til vand, varme eller el.

Læs mere...

Migranters rejser ad illegale ruter har kostet 40.000 liv

Når flygtninge vælger at drage væk fra fattigdom og krig og sætter kursen mod de rige lande, så er det en rejse, der ofte ender i døden.
Siden 2000 er 40.000 mennesker døde under rejserne - et tal, der sagtens kunne mindskes, mener William Lacy Swing. Han er chef for IOM, Den Internationale Organisation for Migration, der har beregnet den pris i menneskeliv, migrationen koster.

Læs mere...

What if learning was about knowledge and also about doing, being, interacting with others and changing the world?

What if formal learning was enjoyable, hands-on and relevant to life outside school while addressing the problems of our world?

What if education systems prepared learners to become responsible citizens, recognize and solve local problems...

Then we would be educating for a more sustainable future

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.